Detta är den första personen som går till månen som turist

Elon Musk vill inte meddela hur mycket resan kostar
Hittills gick endast rymdpersonal på uppdrag till månen. Elon Musk vill dock göra det möjligt för “vanliga människor” att gå till månen med rymdbolaget SpaceX. Till exempel blir den 42-årige japanska miljardären Yusaku Maezawa den första personen som gör en resa till månen som turist.

Även om han tar ett antal människor med sig.

turist
Att Elon Musk är en man med stora ambitioner kan vara tydlig. I många fall höll han sitt ord och han kom på marknaden med den eftertraktade Tesla. Med sitt företag SpaceX utvecklar han för närvarande en jätte raket för att kunna skicka människor till Mars och till månen i framtiden. I går meddelade Elon Musk att den japanska Yusaku Maezawa är den första som besöker månen som rymdturist. Mannen samlade en förmögenhet med sitt modemärke Zozo. Hur djupt den rika affärsmannen i påsen måste känna för resan är okänd.

företaget
Yusaka låter sig inte gå in i rymden, men tar åtta andra tillsammans. Bland annat kommer en musiker, målare, modedesigner och filmregissör att göra den imponerande resan. Yusaka hoppas att hans medresenärer kommer att inspireras som aldrig tidigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *